For de som ikke kjenner meg fra før så har jeg vært pårørende til min mor som var syk i mange år før hun døde. Jeg har også en bakgrunn innen helsefag og sykepleie og har autorisasjon som helsepersonell. Du kan høre min historie her
Har du noen gang lurt på hva du skal gjøre når en akuttsituasjon oppstår? De uforutsette øyeblikkene hvor hjertet slår raskere, og man blir usikker på hva som er det neste steget?
Jeg vet at det er vanskelig å tenke på disse situasjonene. Men jo bedre forberedt du er, jo mer ro kan du skape for både deg selv og den du tar vare på.
I dag vil jeg gi deg noen enkle, men effektive råd for akuttplanlegging som kan gjøre hele forskjellen.
Å ha en tydelig plan på plass kan gjøre en kaotisk situasjon håndterbar. Dette handler om å ha tilgang til riktig informasjon og verktøy – når det virkelig gjelder.
👉 Helsetilstand og medisinoversikt – All informasjon lett tilgjengelig for helsepersonell.
👉 Samtykkeskjema – Sørg for at du har lov til å motta informasjon om helsetilstanden til den du tar vare på.
👉 Kriseplan – En oversikt over hvem som skal kontaktes og hva som må gjøres.
Men hvordan holder du oversikt på alt dette? Det er her "Pasientdagboken" kommer inn.
Pasientdagboken er et uunnværlig verktøy som samler all viktig informasjon på ett sted. Med plass til kriseplaner, medisinsk oversikt og dagsformregistrering, er det som å ha en personlig veileder for både deg og helsepersonell.
Som Hanne Nicolaisen, sosionom og pårørende, sier:
"Pasientdagboken er et kjempenyttig, brukervennlig verktøy for å bedre kommunikasjonen mellom pasienten og hjelpeapparatet. Alle pasienter/brukere burde ha en."
Kari Bøckmann (psykologspesialist) og Alice Kjellevold (professor emerita, dr. juris) anbefaler i sin bok «Pårørende i helse- og omsorgstjenesten : en klinisk og juridisk innføring» å føre en pasientdagbok under sykdomsperioden.
Pasientdagboken hjelper deg å holde styr på alt fra legeavtaler til hverdagsrutiner, slik at du slipper å gjenta deg selv om og om igjen.
Ikke minst, den sørger for at informasjon alltid er tilgjengelig i en krisesituasjon. Alt du trenger er samlet i én bok!
👉 Skjemaer for morgen- og kveldsrutiner – Perfekt for å sikre at hjemmetjenesten får med seg alt.
👉 Dokumentasjon for fastlegen – Noter spørsmål og resultater fra hver legetime, så ingenting blir glemt.
👉 Samtykkeskjema – Sikrer at du har den juridiske retten til å hjelpe den du er pårørende for.
Dette er boken som gir deg kontroll når du trenger det som mest – i hverdagen og i akutte situasjoner.
Akkurat som en livbøye i et opprørt hav, gir akuttplanlegging deg en roligere hverdag. Det er ikke bare viktig for den du tar vare på, men det hjelper også deg med å være forberedt når du står i vanskelige situasjoner.
Gjør deg selv den tjenesten – vær forberedt, og gi deg selv roen til å takle det uventede.
Hei! Jeg heter Jørn Terje Hømandberg.
Jeg har en bakgrunn fra både helsefag og sykepleie og har autorisasjon som helsepersonell. Men jeg er først og fremst en pårørende.
Da mor var syk, kjempet hele familien vår en stille kamp. For i rollen som pårørende så kan det føles som om man er en sjømann i storm, der hver eneste bølge slår inn over deg og truer med å kaste deg over bord.
TRYGGE TJENESTER
Invester i litt tid hver dag med boken "Jeg - en pårørende" og få ro i sinnet.
Klikk nå!
post@tryggetjenester.no
95 98 68 18
JURIDISK
Fjordlinna 129, 2760 Brandbu • Norge - ©2023 Copyright Trygge Tjenester